Waarom kerstsokken deze kerst niet mogen ontbreken

Wat trek jij aan deze kerst? Een galajurk of een lekker warme kersttrui? Tenzij je op hoge hakken gaat lopen zul je ook sokken dragen. En dan niet zomaar een standaard paar natuurlijk maar echte kerstsokken. Je kunt kerstsokken kopen voor kinderen en volwassenen in bijna alle maten, op deze pagina lees je alles wat jij moet weten over sokken voor de kerst.

Waar komen kerstsokken vandaan?

Voordat we op het onderwerp komen van kerstsokken die je echt aan je voeten draagt zullen we eerst even kijken naar de ‘Christmas stocking’ die met name in Amerikaanse huizen niet mogen ontbreken tijdens de kerstdagen. Net zoals de meeste tradities rond kerstmis is ook deze gewoonte een regelrechte kopie van ons sinterklaasfeest, waar ook weer een lange historie aan voorafgaat. In de loop der jaren kennen wij hier het verhaal van de schoen zetten met wortel voor Amerigo. Als kinderen netjes zijn krijgen ze een klein cadeautje in de aanloop naar pakjesavond. De Christmas stockings worden ook gevuld met cadeaus en lekkernijen, maar als je stout bent geweest dan vind je er een klomp steenkool in. De sokken aan de schoorsteenmantel zijn overigens niet te dragen aan je voeten, het zijn meer zakjes die ergens in de verte lijken op sokken.

Daarom draag je kerstsokken

De sokken waar we het hier over hebben zijn wel echt bedoeld om te dragen. Deze kerstsokken hebben een opvallend design met diverse kerstmotieven. Zo zijn er natuurlijk modellen met een kerstman op de sok, ook rendieren zijn van de partij. Een meer neutrale wintersok is gedecoreerd met sneeuwpop of sneeuwvlokken, die kun je het hele winterseizoen dragen. Dit geldt overigens voor alle kerstsokken, in een snowboot zie je ze niet eens. Maar thuis tijdens de kerstdagen of in een winters chalet tijdens de skivakantie zul je genieten van deze vrolijke motieven en frisse kleuren. Draag ze in combinatie met een foute kersttrui of houd het subtiel met alleen een paar sokken.

Snel kerstsokken kopen

Je hoeft tegenwoordig geen paar saaie sokken en schoenen aan te trekken, je kunt online leuke kerstsokken kopen voor een scherpe prijs met levering aan huis. Als je echt ‘meta’ wilt zijn dan geef je een paar kerstsokken cadeau die je in een Christmas stocking cadeau geeft. Een sok in een sok dus! Met maten die variëren van kleine kinderen tot aan volwassenen kan het hele gezin in stijl de kerstdagen doorkomen. Krijgt iedereen hetzelfde motief of juist een uniek design?